ورود و ثبت نام

راهنمای پیرسینگ گوش و معرفی انواع آن ها + مراقبت بعد از آن

10 دقیقه زمان مطالعه

در این مطلب، به بررسی جامع انواع مختلف پیرسینگ گوش و روش‌های صحیح مراقبت از آن خواهیم پرداخت، همچنین سوالات متداول در مورد پیرسینگ گوش را در انتهای مطلب مطالعه نمایید، با ما همراه باشید تا با آگاهی کامل، بهترین انتخاب را برای پیرسینگ گوش خود داشته باشید و از یک استایل شخصی و منحصر به فرد لذت ببرید.

معرفی دقیق انواع پیرسینگ گوش

در ابتدا به دنیای متنوع پیرسینگ گوش قدم می‌گذاریم، با هم محل دقیق آن‌ها روی گوش، مدت زمان بهبودی و همچنین سایز مناسب جواهر برای هر قسمت را بررسی خواهیم کرد تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

محل پیرسینگ لوب

پیرسینگ نرمه گوش (Lobe):

قسمت نرمه گوش رایج‌ترین ناحیه‌ای است که پیرسینگ می‌شود. حتی برای گوشواره مردانه نیز آقایان اکثرا این نقطه را سوراخ می‌کنند، شما می‌توانید حلقه، لابرت (تک نگین)، باربل (دو سمت نگین) و حتی انواع جواهرات مخصوص پانچ را در نرمه گوش خود استفاده کنید.
نرمه گوش از کم درد ترین و راحت ترین محدوده سوراخ کردن گوش است. حتی زمان التیام و عارضه‌های به نسبت کمتری دارد. سوراخ دیگری هم مقداری بالاتر از سوراخ نرمه قرار می گیرد که به آن سوراخ نرمه بالایی یا Upper Lobe می‌گویند.

زمان بهبودی پیرسینگ لوب گوش

زمان بهبود نرمه گوش 4-6 هفته می‌باشد، کمترین مدتی هست تا یک پیرسینگ در این مدت زمان بهبود یابد و درد کمتری نسبت به سایر پیرسینگ‌های گوش دارد.

سایز مناسب برای پیرسینگ نرمه گوش

در این قسمت شما هیچ محدودیت سایزی ندارید فقط در نظر داشته باشید که قسمت نرمه گوش‌تان تحت کشش و یا فشار نباشد.

محل پیرسینگ هلیکس

پیرسینگ گوش هلیکس (Helix):

پیرسینگ هلیکس در قسمت بالای گوش، در ناحیه غضروفی قرار دارد. این نوع پیرسینگ بسیار محبوب است، چرا که به گوش شما ظاهری زیبا می‌بخشد.

زمان بهبودی پیرسینگ هلیکس

در نظر داشته باشید که زمان بهبودی پیرسینگ هلیکس 3-4 ماه است.

سایز مناسب برای پیرسینگ گوش هلیکس

در انتخاب سایز مناسب برای قسمت هلیکس گوش، برای نعل اسبی و حلقه‌ای، رایج‌ترین قطر ۸ میلی‌متر است و برای پیرسینگ‎‌های تک نگین (لابرت) طول میله معمولا 6-8 میلیمتر است.
در کل به نظر من هیچ قاعده‌ای برای سایز زیورآلات پیرسینگ وجود ندارد. طرحی را پیدا کنید که دوست دارید و با آن راحت هستید.

محل پیرسینگ محوری

پیرسینگ محوری گوش (Industrial):

پیرسینگ اینداستریال یک پیرسینگ دوتایی است، به این معنا که دو سوراخ پیرسینگ به وسیله یک میله به هم متصل می‌شوند. زیورآلات این پیرسینگ در بالای گوش قرار دارند.
این دو سوراخ توسط میله‌ای به نام اینداستریال به هم وصل می‌شوند، ضخامت میله این زیورآلات ۱.۶ میلی‌متر است و طول آن متغیر است. بیشتر آن‌ها ۳۸ میلی‌متر طول دارند، اما هر گوش متفاوت است، بنابراین می‌توانید اندازه را مطابق با گوش خود تنظیم کنید.

زمان بهبودی پیرسینگ محوری

زمان بهبودی این پیرسینگ طولانی است و بین 4-6 ماه زمان می‌برد.

محل پیرسینگ تراگوس

پیرسینگ گوش تراگوس (Tragus):

پیرسینگ تراگوس نیز یکی دیگر از محبوب‌ترین پیرسینگ‌ها در جهان است. این پیرسینگ، روی برآمدگی کوچک غضروفی که از کانال گوش محافظت می‌کند، قرار دارد.
بهترین زیورآلات برای این قسمت لابرت است (تک نگین)، چون یک سر صاف دارند و همچنین قرار دادن آن‌ها آسان است و به راحتی تمیز می‌شوند.
حلقه‌ها، زیورآلات نعلی و باربل‌های خمیده (دو سمت نگین) نیز گزینه‌های عالی برای پیرسینگ تراگوس هستند.
به دلیل محل قرارگیری این پیرسینگ، باید بسیار مراقب باشید و از تماس این قسمت با اسپری مو، بقایای آرایش، جرم گوش، هدفون و غیره جلوگیری کنید.

زمان بهبودی پیرسینگ تراگوس

پیرسینگ تراگوس پیرسینگ پیچیده‌ای نیست، اما از چندین لایه غضروف عبور می‌کند. به همین دلیل زمان بهبودی آن طولانی است و معمولاً حدود ۳ تا ۴ ماه طول می‌کشد، هر چقدر که پیرسینگ دیرتر بهبود یابد، خطر عفونت بیشتر است.

سایز مناسب برای پیرسینگ گوش تراگوس

به خاطر داشته باشید که برای پیرسینگ تراگوس باید ضخامت میله زیورآلات کم باشد، حتی به اندازه ۱ میلی‌متر، و طول یا قطر زیورآلات نیز بسته به سلیقه شما ۶ یا ۸ میلی‌متر باشد.

محل پیرسینگ رووک

پیرسینگ گوش روک (Rook):

پیرسینگ روک در چین کوچک گوش، درست بالای تراگوس قرار می‌گیرد. این چین از بافت غضروفی ساخته شده است که به این معنی است که این ناحیه خون‌رسانی مستقیم ندارد، پیرسینگ غضروف کمی دردناک‌تر از پیرسینگ در سایر مناطق است. اما نگران نباشید! درد تنها یک لحظه است و بعد از آن یک پیرسینگ زیبا برای همیشه خواهید داشت.
برخلاف بیشتر پیرسینگ‌ها، پیرسینگ روک با سوزن خمیده انجام می‌شود و نه سوزن صاف. بعد از انجام پیرسینگ، پیرسر ناحیه جدید روک را به آرامی ماساژ می‌دهد.
برای زیورآلات پیرسینگ روک می‌توانید انواع مختلف پیرسینگ‌ها را استفاده کنید به طور مثال میله‌های خمیده، حلقه‌ها یا پیرسینگ‌های نعلی و… با این حال، برای انتخاب مناسب همیشه بهتر است به توصیه‌های پیرسر خود گوش دهید.

زمان بهبودی پیرسینگ رووک

زمان بهبودی پیرسینگ رووک 3-4 ماه است.

محل پیرسینگ دایث

پیرسینگ گوش دایث (Daith):

پیرسینگ دایث در چین پایین گوش، نزدیک‌ترین بخش به کانال گوش قرار دارد. به همین دلیل، همه افراد نمی‌توانند پیرسینگ دایث داشته باشند، زیرا همه گوش‌ها این چین را ندارند. همچنین، چین گوش باید به اندازه کافی قوی باشد تا پیرسینگ شود.

زمان بهبودی پیرسینگ دایث

زمان بهبودی پیرسینگ دایث نیز 3-4 ماه می‌باشد.

سایز مناسب برای پیرسینگ گوش دایث

طول و قطر زیورآلات پیرسینگ دایث بسیار متغیر است چون اندازه چین‌های گوش متفاوت است، بنابراین برخی نیاز به میله‌های بلندتر و برخی دیگر کوتاه‌تر دارند. اما معمولاً ضخامت زیورآلات دایث ۱.۲ میلی‌متر است.

محل پیرسینگ کانچ

پیرسینگ گوش کانچ (Conch):

پیرسینگ کانچ در بخش داخلی گوش قرار دارد، برخلاف بیشتر پیرسینگ‌های گوش که در لبه گوش هستند. به دلیل موقعیت آن، این پیرسینگ بسیار قابل سفارشی‌سازی است!

دو نوع پیرسینگ کانچ وجود دارد: کانچ بیرونی و کانچ داخلی. تفاوت آن‌ها چیست؟

اکثر گوش‌ها یک چین افقی کوچک در وسط خود دارند:

اگر پیرسینگ بالای این چین افقی قرار گیرد، به آن کانچ بیرونی می‌گویند. این پیرسینگ بین پیرسینگ هلیکس و روک قرار می‌گیرد.

اگر پیرسینگ زیر چین افقی قرار گیرد، به آن کانچ داخلی می‌گویند. این پیرسینگ روبه‌روی کانچ بیرونی و نزدیک به ورودی کانال گوش قرار دارد. توجه داشته باشید که پیرسینگ کانچ داخلی می‌تواند کمی دردناک‌تر باشد.

زمان بهبودی پیرسینگ کانچ

و به طور کل زمان بهبودی پیرسینگ کانچ گوش 3-6 ماه است.

سایز مناسب برای پیرسینگ گوش کانچ

برای این پیرسینگ حلقه‌ها و پیرسینگ نعلی، بسیار زیبا به نظر می‌رسند. شما می‌توانید از ۹۹٪ جواهرات پیرسینگ تراگوس برای این پیرسینگ استفاده کنید، اما باید اندازه‌های دقیق گوش خود را ارزیابی کنید. یعنی باید یک حلقه پیرسینگ به اندازه کافی بزرگ باشد تا لبه گوش شما را پوشش دهد.

محل پیرسینگ آنتی هلیکس

پیرسینگ گوش آنتی هلیکس (Anti-Helix):

پیرسینگ آنتی‌هلیکس روی لبه آنتی‌هلیکس، در همان ارتفاع تراگوس قرار دارد و برخی از افراد آناتومی مناسب برای این پیرسینگ را ندارند. بهتر است با پیرسرتان مشورت کنید تا مطمئن شوید گوش شما برای این نوع پیرسینگ مناسب است.
در حالی که پیرسینگ‌های تراگوس و هلیکس بسیار محبوب هستند، پیرسینگ آنتی‌هلیکس به اندازه آن‌ها شناخته شده نیست.

برای خرید پیرسینگ گوش در نواحی مختلف معرفی شده به قسمت دسته‌بندی محصولات پیرسینگ گوش مراجعه نمایید.

بهترین روش برای سوراخ کردن گوش

بهترین روش سوراخ کردن گوش، استفاده از سوزن توخالی و یک‌بار مصرف است، این روش به گوش شما فشار کمتری وارد می‌کند، این بدان معناست که پیرسینگ شما به سرعت بهبود می‌یابد و از دردهای غیرضروری جلوگیری می‌شود.
اگرچه انجام پیرسینگ با سوزن به جای تفنگ ممکن است ترسناک‌تر به نظر برسد، اما این ایمن‌ترین روش است.

خطرات پیرسینگ گوش با تفنگ

بسیاری از افراد به دلیل ناآگاهی از عواقب آن، تفنگ را برای پیرسینگ انتخاب می‌کنند. تفنگ‌های پیرسینگ ممکن است ضدعفونی شوند، اما قابل استریل شدن نیستند. بنابراین، ممکن است حاوی خون و باکتری‌های مشتریان قبلی باشند.
در بدترین حالت، تفنگ‌های پیرسینگ ممکن است حامل هپاتیت یا سایر باکتری‌های خطرناک و کشنده باشند.
علاوه بر این، روشی که میله گوشواره در تفنگ شلیک می‌شود، باعث وارد شدن آسیب شدید به بافت می‌شود که احتمال عفونت را بیشتر می‌کند.

تفاوت های پیرسینگ با تفنگ و سوزن

عوارض پیرسینگ کردن گوش

در یک مطالعه، تا ۳۵ درصد از افرادی که گوش‌هایشان سوراخ شده بود، یک یا چند عارضه را تجربه کردند به عنوان مثال، عفونت جزئی (۷۷ درصد)، واکنش آلرژیک (۴۳ درصد)، تشکیل کلوئید (۲.۵ درصد) و پارگی ناشی از ضربه (۲.۵ درصد) گزارش شده است.

دیگر عوارض مانند:
ایجاد گوشت اضافی در محل سوراخ شده یا کلوئید
آبسه کردن
آسیب و قطع اعصاب‌های گوش
عفونت غضروف

سوراخ کردن‌های متعدد گوش به ویژه سوراخ‌های قسمت بالا که از غضروف لاله گوش عبور می‌کنند، محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند.
این نوع سوراخ‌ها به دلیل ماهیت بدون عروق غضروف لاله گوش با بهبودی ضعیف و عفونت‌های جدی‌تر همراه هستند. پریکندریت لاله گوش و آبسه معمولاً در ماه اول پس از سوراخ کردن رخ می‌دهند، به ویژه در ماه‌های گرم سال.

8 نکته برای مراقبت از پیرسینگ گوش

روزهای اول و تا شش هفته پس از سوراخ کردن گوش، زمان بهبود زخم است. در این مدت، تمیز نگهداشتن محل سوراخ شده بسیار مهم است. در اینجا چند نکته برای کمک به شما آورده شده است:

۱. دستان خود را تمیز کنید

این یک نکته ساده و آسان است. قبل از اینکه به سوراخ گوش خود دست بزنید، مطمئن شوید که دستان خود را به خوبی شسته باشید. صابون و آب معمولی کافی است و سپس دستان خود را با یک حوله تمیز خشک کنید.

۲. محل سوراخ را تمیز نگه دارید

تمیز نگه داشتن خود سوراخ نیز ضروری است. این کار باید حداقل سه بار در روز انجام شود. برای یادآوری، می‌توانید این کار را بعد از مسواک زدن یا بعد از غذا انجام دهید.

۳. گوشواره‌ها را بچرخانید

اگر به طور منظم گوشواره‌ها را بچرخانید محل سوراخ شده روند بهبودی سریع‌تری دارد، این کار باعث می‌شود که پوست روی گوشواره بهبود نیابد، فقط زمانی گوشواره را بچرخانید که گوش شما مرطوب باشد و سپس آرام بچرخانید.

۴. مراقب اسپری‌ها و لوازم آرایشی باشید

سوراخ جدید شما دوست دارد هوای تازه بخورد. بنابراین، سعی کنید سوراخ خود را دور از محصولات مراقبت از مو و لوازم آرایشی مانند اسپری مو، شامپو، عطر و آرایش نگه دارید.

۵. از ضربه به سوراخ خودداری کنید

وقتی صحبت از مراقبت از گوش‌های تازه سوراخ شده می‌شود، اجتناب از ضربه‌ها و برخوردها بدیهی است. فقط هنگام انجام فعالیت‌های روزمره مانند شانه زدن موها یا لباس پوشیدن، احتیاط کنید. شاید بهتر باشد که یقه‌های تنگ را کنار بگذارید تا گوشواره‌هایتان در لباس‌تان گیر نکنند.

۶. از شنا کردن با گوش‌های تازه سوراخ شده خودداری کنید

من توصیه می‌کنم حدود شش هفته صبر کنید تا سوراخ شما کامل بهبود یابد قبل از اینکه وارد استخر، دریا یا جکوزی شوید.
نه تنها منابع آب ممکن است حامل باکتری باشند، بلکه کلر موجود در استخر نیز ممکن است باعث تحریک شود.

۷. گوشواره‌ها را خارج نکنید

در شش ماه اول، ما توصیه می‌کنیم بیشتر از ۲۴ ساعت بدون گوشواره نباشید. اگر سوراخ بسته شود، دیگر نمی‌توانید دوباره گوشواره‌تان را داخل آن کنید و روند بهبودی طولانی‌تر خواهد شد.

۸. مراقب عفونت در ناحیه‌ی گوشواره باشید

چیزی که قطعاً نمی‌خواهید عفونت است. گاهی اوقات، علی‌رغم تمام تلاش‌هایتان، ممکن است واکنشی نسبت به سوراخ کردن گوش‌تان داشته باشید. من پیشنهاد می‌کنم چند هفته مراقب باشید تا بتوانید هرگونه مشکل احتمالی را سریعاً حل کنید.
اگر متوجه قرمزی، سوزش، درد، تورم، ترشح با بوی ناخوشایند یا خارش مداوم در اطراف سوراخ شدید، لطفاً فوراً با پزشک عمومی خود مشورت کنید.

 

برای اطلاعات دقیق‌تر در مورد مراقبت‌های اساسی و مورد نیاز پس از پیرسینگ می‌توانید به مقاله مراحل مراقبت پس از انجام پیرسینگ مراجعه نمایید.

جمع بندی

در پایان، پیرسینگ گوش نه تنها روشی برای زیبایی و ابراز شخصیت فردی است، بلکه نیاز به دقت و مراقبت‌های ویژه دارد تا از بروز عوارض جلوگیری شود. انتخاب نوع پیرسینگ بر اساس سلیقه شخصی و رعایت نکات بهداشتی در هنگام انجام و پس از آن می‌تواند تجربه‌ای ایمن و دلپذیر را فراهم کند. با در نظر داشتن راهنمایی‌های ارائه‌شده و مشاوره با افراد متخصص، می‌توانید از یک پیرسینگ سالم، زیبا و ماندگار لذت ببرید.

سوالات متداول

سوراخ کردن گوش چگونه انجام می‌شود؟

بسته به اینکه به کجا برای سوراخ کردن گوش مراجعه می‌کنید و کدام قسمت از گوش خود را انتخاب می‌کنید، یک متخصص با استفاده از سوزن یا تفنگ سوراخ‌کننده، گوش شما را تمیز می‌کند و نقطه‌ای را علامت‌گذاری کرده و یک سوراخ ایجاد می‌کند.

برای پیرسینگ سوزن ایمن‌تر است یا تفنگ؟

سوزن ایمنی بهتری دارد زیرا که یکبار مصرف است و استریل می‌باشد.

آیا پیرسینگ گوش درد دارد؟

بستگی به سبک پیرسر دارد ولی در ایران اکثر افراد از بی حسی استفاده می‌کنند و حین اجرا هیچ دردی را تجربه نخواهید کرد ولی بی حسی عوارضی دارد و بهتر است استفاده نشود، با این حال اگر استفاده نشود درد بیشتری را خواهید داشت.

آیا با پیرسینگ گوش خونریزی خواهم داشت؟

احتمالاً. کمی خونریزی طبیعی است.

آیا می‌توانم قبل از پیرسینگ (سوراخ کردن) آسپرین مصرف کنم؟

خیر. از مصرف آسپرین یا هر چیزی که حاوی آسپرین باشد خودداری کنید. این ممکن است باعث خونریزی بیشتر از حد معمول شود.

چه شرایط پزشکی ممکن است مانع از سوراخ کردن گوش من شود؟

سوراخ کردن گوش در دوران بارداری به دلیل خطر عفونت ممکن است ایده خوبی نباشد. ابتدا با پزشک خود مشورت کنید اگر:
دیابت دارید
هموفیلی دارید
اختلال خودایمنی دارید
بیماری قلبی دارید
شرایطی دارید که بهبودی را کند یا متوقف می‌کند
مشکلات پوستی در ناحیه‌ای که می‌خواهید سوراخ کنید دارید، شامل زخم، جوش، توده، برش یا خال

چه سنی برای سوراخ کردن گوش مناسب است؟

این موضوع به شما بستگی دارد. در برخی فرهنگ‌ها، والدین گوش‌های نوزادان خود را چند ساعت یا چند روز پس از تولد سوراخ می‌کنند.
آکادمی اطفال آمریکا بیان می‌کند که در هر سنی هیچ خطر سلامتی وجود ندارد، به شرطی که محیط و روش ایمن و استریل باشد. اما همچنین پیشنهاد می‌کنند که تا زمانی که فرزندتان بتواند به خوبی از آن مراقبت کند صبر کنید.

چه کسی باید پیرسینگ را انجام دهد؟

فقط یک متخصص. برخی پزشکان اطفال برای کودکان کوچک اقدام به سوراخ کردن می‌کنند.

آیا این پست مفید بود؟

خیلی ممنونیم که نظرتون رو گفتید 🙂
مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
ورود | ثبت‌نام
ورود شما به معنای پذیرش شرایط گلامور و قوانین می باشد